Flexchair-rugtraining

De Flexchair is een stoel, die in samenwerking met een computerscherm goed inzage geeft in het gebruik van de lage rug en de bekkenspieren. De Flexchair bestaat uit een voet en een zitting zonder rugleuning of armsteunen. De kunst bestaat uit het goed gebruik maken van de wervelkolom- en de bekkenspieren om de twee kogelgewrichten in de stoel goed op elkaar af te stemmen.

Flexchair Movement is de nieuwste manier om rug, nek en romp te trainen en klachten in dit gebied te genezen en te voorkomen. Bij deze methode traint u actief door beweeglijk te zitten. Door speciaal voorgeschreven oefeningen uit te voeren op deze stoel, krijgt uw rug zijn vrijheid van bewegen terug. De trainingsmethode spreekt spieren aan die in onze zitcultuur zelden of nooit worden gebruikt. Met behulp van deze oefeningen kunnen een pijnlijke of stijve rug worden genezen en toekomstige klachten worden voorkomen.

Een belangrijk onderdeel voor het verbeteren van de coördinatie van de rug- en bekkenspieren, die ook in sporten nodig zijn (zoals paardrijden, tennis, golf)

 

 

www.veldon.nl

Comments are closed.