Nico Spaans

fysiotherapie-spaans-dordrecht-01

Geboren in Dubbeldam/Dordrecht en na het Titus Brandsma Lyceum in Dordrecht, afgestudeerd in 1981 aan de Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam. Na zijn diensttijd, waarin hij als fysiotherapeut zowel in Oirschot als in Scheveningen heeft gewerkt is hij sindsdien werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut in Dordrecht, orthopedisch geschoold.

Manueel Therapeut na de opleiding Manuele therapie volgens van der Bijl in Utrecht. Vele aanvullende cursussen van de verschillende gewrichten en de wervelkolom (de knie, de heup, de schouder, de enkel, de elleboog).

Tevens Arbeids- en Bedrijfsfysiotherapeut, sinds 2000. Daarbij vooral gericht op alle aspecten rondom CANS-problematiek en ‘de fysieke belasting inventarisatie’ bij diverse bedrijven, alsook ergonomisch advies en het geven van workshops.

Sinds 2012 is Nico Handtherapeut, na de opleiding tot handtherapeut te hebben afgerond. Hij heeft veel interesse in alle voorkomende hand- en polsproblematiek. Waarbij met name artrose van de hand, de Ziekte van Dupuytren, de Malletfinger en peesirritaties, naast postoperatieve hand- en polsletsels zijn interessegebied zijn.

De laatste jaren heeft hij zich geschoold in Dry Needling en Echografie. Nico spreekt naast Nederlands en Engels, ook Duits.

ns@fysiotherapiespaans.nl

Comments are closed.